Canberra en Australia Day

25 februari 2010 - Canberra, Australië

Aangekomen in de hoofdstad van het land slash continent missen we al gauw de stedensfeer. Het is een kunstmatige stad, straten liggen ver uit elkaar, belangrijke gebouwen en monumenten liggen in op kilometers afstand van elkaar, beetje vreemd allemaal. In het midden ligt een groot meer (ook niet natuurlijk ontstaan) waar we een uurtje met een kayak overheen banjeren in het zonnetje. We bekijken het War Memorial wat een zeer mooi en groot museum heeft met de kleinste medailles voor dapperheid tot aan enorme bommenwerpers en onderzeeers. Ook hier hebben ze botanische tuinen die we bezoeken en daar zien we nog een paar mooie leguanen en fraaie planten (waaronder de varenboom op een van de foto's waarvan de takken en bladeren opgerold zijn tot ze zich ontkrullen tot een volwaardig deel van de boom). 26 januari is het nationale feest Australia Day waarbij iedereen bier drinkt en BBQ'ed. OOk wij genieten van een BBq'tje in ons hostel dat trouwens een klein binnenzwembadje heeft MET jacuzzi en sauna. De avond ervoor was er een groot concert (gratis) bij het parlementsgebouw op het gras met 30 duizend mensen en hele beroemde Australische artiesten waarvan wij er niet 1 kenden.

tia maria:
9 februari 2010
eindelijk weer eens lekker veel verhalen en mooie foto's. Wat een prachtig "eilandje" is Australie toch. Zou jullie graag een keertje willen bezoeken maar het is toch net iets te ver weg. Dikke kus allebei van ons in het koude -8 nederland

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: